Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
3.9.2018.
ЕПС гради инфраструктуру за развој Србије
Грчић обишао радове на ТС „Собовица"

Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије", обишао је ТС 35/10 kV „Собовица" у Крагујевцу, где је у току завршна фаза радова. Ова трафостаница ће снабдевати струјом нови индустријски парк, а вредност целокупне инвестиције са пратећом електроенергетском инфраструктуром је 260 милиона динара, од чега је у саму трафостаницу уложенo 150 милиона.

− Предуслов за привредни развој, привлачење нових инвестиција, отварање додатних радних места је квалитетна инфраструктура. ЕПС прати планове државе и локалних самоуправа за изградњу и у складу са тим унапређује енергетску инфраструктуру. „Електропривреда Србије" успешно обавља сложен посао који захтева пројекте, дозволе, усклађивање са осталим деловима енергетског система и тиме ствара услове за несметано спровођење политике председника и Владе Републике Србије − рекао је Грчић.

Он је истакао да је градња ТС „Собовица" пример инвестиција ЕПС-а које омогућавају економски раст и развој.

Иван Савчић, директор Сектора за инвестиције и планирање Дистрибутивног подручја Крагујевац, рекао је да је у питању једна од тренутно највећих инвестиција у „ЕПС Дистрибуцији" у Србији која је у завршној фази и најавио да се у октобру очекује завршетак радова. Пуштањем у рад ове ТС побољшаће се и напајање електричном енергијом у околним селима на подручју Раче.

Обиласку радова присуствовали су и Зоран Рајовић, извршни директор за техничке послове дистрибуције електричне енергије и управљање дистрибутивним системом, Бојан Атлагић, в.д. директора Оператора дистрибутивног система „ЕПС Дистрибуција", Дејан Савић, координатор за дистрибутивно подручје Крагујевац у „ЕПС Дистрибуцији".

Нова трафостаница у крагујевачком индустријском парку „Минд", снабдеваће електричном енергијом фабрику компаније „Милановић инжењеринг" и „Сименс", али и бројне друге произвођаче са којима су у току преговори.